RUN THE SALE: Отстъпки от -25 % за всички избрани продукти. Купи сега

Превръзки и шини

Превръзка за лакътя, спортни превръзки, скоба за бягане - това са аксесоари, които помагат за стабилизиране на ставите и мускулите по време на тренировка. Благодарение на тяхще можете да бягате дори когато страдате от леки наранявания . Бандажите и ортезите от офертата Top4Running гарантират, че нито една част от тялото ви не се претоварва по време на тренировка. Изработени са от материали с приятна кожа. С тях дори здравословните проблеми няма да ви спрат да бягате.

Това са професионални аксесоари за бягане , който ще се окаже полезен при малки бягания и изтощителни такива. Поръчайте ги днес и бъдете готови за всякакъв вид бягане!

Спортна превръзка – при какви обстоятелства е полезна?

Спортната превръзка може да помогне за правилното закрепване на мускулите. Това е очевидният избор за всякакви порязвания или ожулвания около ставите. Превръзката се счита за по-удобна от пластирите, които се свалят лесно.

Преди всичко обаче спортната превръзка помага за поддържане на адекватен мускулен тонус . Поради тази причина бегачите често го слагат на краката или ръцете си профилактично, когато започнат да изпитват дори лек дискомфорт.

Превръзката за бягане най-често е под формата на еластична лента, която се носи върху мускулите или ставите, които се нуждаят от подкрепа.

Лента за бягане – компресия в помощ на бегачите

Докато превръзката осигурява нежна компресия, компресионната лента за бягане за ръка или крак работи като типично компресионно облекло . Това означава, че има малко по-силен ефект върху тялото на бегача и оказва забележим натиск върху него.

Такива аксесоари са особено полезни за тези, които искат да се грижат за мускулите си . Лентата за бягане ги поддържа в правилната позиция и предпазва от удари. А това определено улеснява тяхното регенериране. Тялото реагира на натиск, също с допълнително кръвоснабдяване на мускулите. В резултат на това те са по-добре подхранени и остават свежи по-дълго.

За много хора подкрепата е и психологическа . Това се случва, когато сложите лента за китка, която се връща към пълната си форма след нараняване. Бягането в лента за натиск е по-удобно - усещате, че нещо допълнително стабилизира крака или ръката ви.

Скоба за бягане – как да поддържаме ставите по време на тренировка?

Скобата за коляното също може да направи връщането към бягането много по-лесно. За бягане се слага по-обширна лента, най-често закопчана с велкро. Неговата задача е дастабилизира ставата в правилна позиция и да предотвратява внезапни движения, които надхвърлят нормалната подвижност на ставата.

Наколенката за бягане е относително мека . По-обширните, по-твърди стабилизатори, използвани веднага след сериозни наранявания, не са подходящи за спорт. Тичането с ортеза обаче ще бъде удобно само ако изберете продукт, изработен от материали, които позволяват вентилацията на ставата.

Подложки за лактите – ще бъдат ли полезни по време на тренировка по бягане?

Подложките за бягане също могат да бъдат полезни по време на тренировка. Поставянето им на ръцете е превантивно. Подложката за лакътя помага при падания. Особено тези, коиточесто тренират на терен, са изложени на такава опасност.

Подхлъзването по мокри или неравни повърхности може да доведе до приземяване на лакти и да се нараните. Подложките минимизират риска . Те също са задължителен аксесоар за хората, които се връщат към бягане от наранявания на ръцете.

Бинтове и ортези от офертата Top4Running Ви очакват. Не чакайте с поръчката си!

Покажи още Затворено
Filtr

Няма намерени продукти!