END OF SEASON SALE! Изберете от над 4500 продукта Купи сега
Историята на моето европейско първенство - от Ясин Буих

Историята на моето европейско първенство - от Ясин Буих

21. 12. 2022 1 мин. четене

Златни щафета, които ще останат в сърцето ми. От тренировките в лозята до емоцията да пееш химна за първи път на трибуната; доближава се до европейските.

Любов и омраза към крос-кънтри


За мен състезанията по крос-кънтри винаги са били като онова ястие, което не искаш да ядеш, когато си малък, но родителите ти те карат, защото е здравословно.
Никога не съм ги обичал, но знаех, че през зимата ще ме тренират да бъда по-силен през лятото!
Кросът може да ви научи какво е истинско усилие, жертва иадаптивност.
Въпреки че усилията са огромни, те винаги са ме формирали физически и психически, помагайки ми да завърша зимната подготовка по най-добрия начин.
Yassin Bouih

Моите тренировки в лозята на Реджо Емилия


През последните две години тренирах за зимния сезон в лозята на Borzano, в провинция Reggio Emilia. Това е много техничен терен с кал, хълмове и завои сред лозята.
В този маршрут винаги използвам шпайкве и благодарение на моите Nike ZoomX Dragonfly се' ;чувствах по-стабилен и сигурен.
Знаех, че маршрутът на Европейското първенство по крос кънтри във Венария Реал е пълен с подобни хълмове и склонове, затова тренировките в Борзано бяха много полезни.

Купете Nike ZoomX Dragonfly

 

11 декември: Европейски шампионат в смесени щафета 4х1500 м


Знаехме, че имаме силен отбор, защото съотборниците ми Пиетро, Гая и Федерика определено са сред най-силните бегачи на средни разстояния в нашата национална история.
Знаехме, че бягането у дома ще бъде вълнуващо и ангажиращо.
Но никой от нас никога не е очаквал златен медал, както  суеверие, така и поради това, че кросовете винаги са мистерия, невъзможно е да се предвиди какво ще се случи по време на състезанието!
Когато си спомня за състезанието, все още ме побиват тръпки, като помисля за краката на моите съотборници' и моите...
Аплодисментите на публиката бяха невероятни, като тласък в гърба към финалната линия!
Да видя моя съотборник Гая през последните няколко метра беше  смразяващо! Груповата прегръдка след финалната линия беше прекрасна награда за всички жертви, направени в лозята!

 

Малки, но незабравими моменти


Имаше много детайли, които направиха всичко незабравимо.
Хора, крещящи имената ни, димни бомби, плакати, емоцията на баща ми, който развява националния флаг, тичането в залата с вагони на La Venaria Reale... това бяха малки, но незабравими моменти!
Емоцията в очите на децатаслед състезанието, идването при нас с молба за снимка или автограф е нещото, което никога няма да забравя! Може би защото не толкова отдавна аз бях едно от тези деца. Моята мисия е да предам посланието, че с усърдие и отдаденост можете да промените всичко.
Yassin Bouih European Cross Country Champion


"L’Italia chiamò" звукът на италианския национален химн никога няма да забравя


Мечтата на всяко дете, започващо своя път в спорта, е да има шанса да изпее националния химн, застанал на най-високата позиция на подиума.
Правейки това пред  родна публика, с тяхното семейство, приятели и треньор, това е черешката на най-красивата торта.
Когато бях дете, мразех да ям риба, дори ако родителите ми ме принуждаваха да го правя, тогава започнах да я включвам в диетата си и разбирах важността й! Кросът означава много усилия и тренировки в ниски температури и хълмове, но кълна се, те ще се изплатят! Това са думи на европейски шампион по крос кънтри, който мразеше крос кънтри.


Открийте любимите продукти на Шампиона


от Yassin Bouih, Nike – амбасадор на Top4Running и спортист от националния италиански T&F отбор
© Киара Монтесано , Паоло Codeluppi – CPstudio