Маратонки подходящи за бягаща пътека

Маратонки подходящи за бягаща пътека

2. 1. 2023 1 мин. четене

Какви обувки да носите на бягащата пътека и какви са ползите от бягането на бягащата пътека? Вдъхновете се от Top4Running и се насладете на пробягани мили не само на открито, но и на закрито!

Може да сте чували, че бягането на бягаща пътека е скучно. Но това е грешно! Можете да правителесни бягания, дълги бягания, къси спринтове, интервали на хълмове, ходене и много повече. От вас зависи какъв тип бягане планирате . Освен това условията са много по-лесни от бягането на открито -няма промени в повърхността, няма пешеходци и не трябва да се притеснявате, че навън е облачно или много горещо, така че не трябва да се съобразявате със сезонни дрехи за бягане. Просто започнете да бягате! Всичко, от което се нуждаете, са обувки за бягане.

Как да изберем маратонки за бягане?

Правилните обувки са основата наздравословното и приятно бягане. И това е вярно и при бягане върху пътека, въпреки че може да не изглежда така на пръв поглед. Голяма роля играят:

  • Външна подметка - Повърхността на бягащата пътека е плоска и предсказуема, така че качествена гумена подметка с лека шарка ще ви осигури страхотно сцепление. Обувки за пътека с агресивен модел или спортни шпайкове са нежелателни при бягане на пътека.
  • Ниво на омекотяване – Въпреки че бягащата пътека е по-мека от бетон или асфалт, обувките трябва да имат омекотяващи слоеве, за да намалят удара и прекомерния стрес върху ставите, връзките и сухожилията. Омекотяването е особено важно за хора с наднормено тегло.
  • Дишаща горна част – Бягащите пътеки често се поставят във фитнес зала или сгради, където циркулацията на въздуха не е толкова добра, колкото при бягане на открито. Леката мрежеста горна част ви осигурява оптимален климат в обувката, дори по време на интензивна тренировка.

И какво означава всичко това? Че най-добрият ви приятел за тренировки на бягаща пътека ще бъде обувката за бягане по път. Имаме 5 съвета какви обувки да носите на бягащата пътека!

1) Nike Pegasus

Модела от Nike е много популярен и ние напълно разбираме защо. Има пътна версия, а също и трейл. За тренировка на бягаща пътека изберете пътна версия, като например Пегас 39г. Това е гъвкава и изключително удобна обувка, която ще използвате и за други дейности във фитнеса. Технологията Nike React осигурява страхотно омекотяване и комбинирана с модула Zoom Air в предната част на стъпалото и петата, осигурява енергична стъпка. Време е за излитане - дори на бягащата пътека!

Мъже Жени

nike_pegasus_39

2) adidas Ultraboost

Независимо дали сте начинаещ или опитен атлет, с adidas Ultraboost 22 вие се наслаждавате на лесни бягания, възстановителни бягания, дълги бягания, а също и ходене. Междинната подметка BOOST се грижи за възвръщането на енергия, а системата Linear Energy Push добавя повече динамика към вашето движение. Горната част наadidas Primeknit има слой от пяна около петата, за да се предотвратят мехури. Само имайте предвид, че моделите на adidas са с по-тясна конструкция, която може да не ви подхожда, ако имате по-широко стъпало.

Мъже Жени

adidas_ultraboost

3) Asics Superblast

Дори бяганията върху бягаща пътека трябва да бъдат променливи - понякога дълги тренировки за издръжливост, друг ден бързи спринтове. Извлечете максимума от всяка тренировка с Asics Superblast - функционален приятел за всеки тип тренировка. Новия член на семейството BLAST може да се похвали с две технологии в междинната подметка - FF BLAST™ PLUS и FF BLAST™ TURBO.Те омекотяват ударите и осигуряват респонсивен отскок. Издръжливата външна подметка AHARPLUS™ е вдъхновена от батут за по-добър преход от удар към отскок. Универсална обувка, която ще пренесе представянето ви на бягащата пътека на следващото ниво!

Мъже Жени

asics_superblast

4) В Cloud X

Модела има по-широка платформа, която осигурява още по-добра стабилност, упора и безопасност. Подходящи са за спортисти с по-широки стъпалаи за тези, които предпочитат повече пространство в областта на пръстите. Третата серия, On Cloud X 3, е идеална за всякакви дейности - от бягане (на бягаща пътека) и тренировки във фитнеса до HIIT или скачане на въже. Предлага страхотно омекотяване, оптимално сцепление и експлозивност при всяко стъпка. Насладете се на бягането върху пътека като в облак!

Мъже Жени

on_running_cloud_x

5) Nike Zoom Fly

Планирате ли да бягате предимно темпови бягания, спринтове и интервали на бягащата пътека? След това носете обувката Nike Zoom Fly, по-специално Nike Air Zoom Rival Fly 3. Меката пяна React, комбинирана с модула Zoom Air, ще ви даде пъргаво и комфортно усещане при високи скорости. Разширете границите си, независимо дали бягате на пътя или на бягащата пътека!

Мъже Жени

nike_zoom_fly_rival

Открийте магията на бягането върху бягаща пътека с Top4Running!


СЪВЕТИ ЗА ПРОДУКТИ