Маратонки подходящи за път и трейл

Маратонки подходящи за път и трейл

10. 11. 2022 1 мин. четене

Бягате ли в града и по горски пътеки? Имаме съвети за вас относно маратонките, които са подходящи за шосе и пътека. Наслаждавайте се на бягането навсякъде!

p>Път и пътека. Две различни повърхности, които разделят света на бягане на две страни. Първо, нека поговорим за основните аспекти и разликите между обувките за път и обувките за трейл.

Маратонки за шосейно бягане

 • Гладка шарка на подметката
 • Високо ниво на мекотене
 • Леки
 • Използване на карбонови пластини за по-висока скорост

Маратонки за трейл

 • Агресивна шарка на подметката за най-добро сцепление при трудни терени
 • По-ниско омекотяване за поддържане на контакт с непредвидимата повърхност
 • По-здрава конструкция и малко по-голямо тегло

Мога ли да бягам с едни и същи обувки на асфалт и на терен?

Поради големите разлики между пътя и пътеката, имайте предвид, че е винаги по-добре да инвестирате в двата вида обувки - пътни и също обувки за пътека< /a>. Можете да изберете златната среда, но това ще бъде за сметка на удобство, стабилност, бързина, а също и по-бързо износване на обувката.

Все още ли искате само една обувка, с която ще бягате както по пътя, така и в гората? Имаме няколко съвета за вас относно конкретни модели, за да получите най-доброто от двата свята.

1. Craft CTM Ultra Carbon 

На пръв поглед типична пътна обувка. Масивен омекотяващ слой, дишаща горна част и карбонова пластина. Но има изненада! Благодарение на по-агресивното сцепление на подметката в стила на бягане по чакъл, обувката се адаптира и към лек терен - например павирани горски пътеки или чакълени повърхности. Омекотяващият слой е разработен по такъв начин, че да не губи динамика на пътя и в същото време да осигурява достатъчна стабилност на терена.

Мъже Жени

Craft_CTM_Ultra_Carbon_2

 

2. Salomon Pulsar

Независимо дали е студено, дъжд, сняг или мраз, Salomon Pulsar ще се справят с всички условия. Някои модели от тази колекция имат мембрана Gore-Tex. И какво всъщност означава мембраната Gore-Tex? Съдържа микропори, които са достатъчно малки, за да не пропускат влагата, но достатъчно големи, за да отвеждат потта от обувката. Накратко, няма да се намокрите, а в същото време кракът ви няма да се запари в обувката. Те са адаптирани към терена и също така можете да ги носите на път благодарение наплитката шарка и All Terrain Contagrip® подметка.

Мъже Жени

Salomon_Pulsar_Trail_Gore-Tex

 

3. Altra Outroad

Обувките Altra са известни със своята ширина и ви осигуряват комфорт при всеки километър. Въпреки че моделът Outroad също принадлежи към трейл категорията, с него можете да блеснете и на пътя. Сцеплението се осигурява отMaxTrac™ подметка, която обещава издръжливост на пътеката а също и на асфалта.

Мъже Жени

Altra_Outroad

 

4. Salomon Ultra Glide

Salomon просто скали! Други обувки за пътека са адаптирани към няколко различни повърхности, включително пътя. Те нямат толкова агресивен захват и благодарение на технологията Profeel Film осигуряват оптимално сцепление на мокри, каменисти и горски повърхности. И ето защо тези маратонки също могат да бъдат чудесен избор за зимни бягания или бягания при слаб дъжд.

Мъже Жени

Salomon_Ultra_Glide

 

5. Mizuno Wave Daichi 

Обувки за пътека, но можете да преодолеете километри дори на пътя с тях. И това е благодарение на тяхното по-малко агресивно сцепление с подметката и ниско тегло. В допълнение, EVA пяната осигурява повишена стабилност, без да се жертва омекотяването.

Мъже Жени

Mizuno_Wave_Daichi_7

 

 

Може би сте забелязали, че сме изброили предимнообувки за трейл с по-малък грайфер на подметката. Защо? Това е най-добрият компромис между път и пътека. И има няколко причини защо:

 • Благодарение на шарката на подметката, обувките за път имат по-добро сцепление от обувките за трейл
 • Можете да разчитате на тях при сухо и зимно време
 • Те имат оптимални омекотяващи компоненти, които намаляват ударите при бягане върху твърда повърхност
 • Изработени са от издръжливи материали, но в същото време са леки

Завършваме с малък съвет за вас, който може да ви помогне при избора. Отговорете на въпроса по коя настилка бягате най-често.Ако бягате предимно по терен и от време на време пресичате пътя, изберете обувки за трейл. Ако е обратното и от време на време минавате през гората, вземете обувки за асфалт.

Разгледайте обувките за път и пътека в Top4Running и изберете!

Обувки за път Обувки за пътеки

Не знаете как да изберете конкретна обувка? Не се притеснявайте, опитайте нашия Shoe Finder или не се колебайте да се свържете с нас, нашите специалисти по бягане ще ви посъветват!

 

 

 


СЪВЕТИ ЗА ПРОДУКТИ