END OF SEASON SALE! Изберете от над 4500 продукта Купи сега
Маратонки подходящи за кален терен

Маратонки подходящи за кален терен

23. 11. 2022 1 мин. четене

Няма нещо като лошо време, има само бегач с неправилни обувки! Кои маратонки за бягане в кал да изберете и какви характеристики трябва да имат? Вдъхновете се и бягайте по калния терен с Top4Running.

Калния терен може да ви изненада навсякъде - в градския парк, в гората или в планината. Въпреки че в началото може да не изглежда така, това е неравен тип терен. Вашата стабилност е силно компрометирана и може да паднете, да изкълчите глезена си или да получите други наранявания. Изборът на правилните обувки е ключов и по-важен от всякога.

Какви характеристики трябва да имат обувките за бягане в кал?

  • Агресивната шарка на подметката - Абсолютната основа на маратонка за неасфалтиран терен. Благодарение на сцеплението, обувката се захапва в калта и ви дава усещане за сигурност и стабилност.
  • Издръжлива горна част – По време на представление обувките ви са изправени пред ожулвания, ровове и природни явления, включително кал. За да издържат при тези условия и да ви позволят да постигнете максимална и безопасна работа, те трябва да са направени от издръжливи материали, напримербалистичен найлон заедно с гума.
  • Удобни отвътре - Използването на фини тъкани от вътрешната страна ще ви осигури достатъчен комфорт.
  • Ниско до средно ниво на омекотяване – Това зависи от вашите специфични нужди и дължината на бягането, но покритите с кал пътища са мек тип повърхност, където можете да преминете с ниско омекотяване. Когато бягате в кален и неравен терен,трябва да имате стабилност преди всичко в контакта на глезена и стъпалото с повърхността, върху която бягате. Така можете да реагирате по-бързо на промените в посоката или непредсказуеми движения.
  • Непропусклива или водоустойчива конструкция - Калта, локвите и влагата са най-добри приятели. Но не се притеснявайте, водоустойчиви обувки или обувки с Gore-Tex мембрана ще станат ваш партньор! Те отблъскват водата, без да се жертва проветривостта.

Какъв тип обувки за бягане отговарят на тези изисквания?

ОБУВКИ TRAIL

Имаме 5 любими модела обувки за вас, с които ще преодолявате километри в калта уверено и с усмивка!

1) Salomon Supercross

Легендарни обувки за трейл, безкомпромисен терен, с още по-големи грайфери и допълнителни канали замаксимално премахване на калта. Това е Salomon Supercross. The Mud Contagrip® външната подметка ще ви осигури максимално сцепление върху неасфалтирани, грапави и кални повърхности. Предлагат се и във водоустойчива Gore-Tex версия. Накратко, Supercross обича калните бягания! Имат го дори в името на подметката. И като черешката на тортата, те са направени от рециклиран материал.

Мъже Жени

Salomon_Supercross

2) Inov-8 Talon

Маратонките от тази колекция имат шипове с височина 4-8 милиметра на подметката, с които можете да поддържате надежден контакт и стабилност дори и в кален терен.Конструкцията е устойчива на абразия и траншеи , и предотвратява навлизането на кал. Можете да бягате на бързи състезания, а също и леки дълги бягания с тази обувка.

Мъже Жени

Inov-8_Talon

3) Inov-8 Roclite 

Обичате ли дългите бягания и искате да сте подготвени за всякакви условия, включително кал? Тогава обуйте обувка от колекцията Roclite на Inov-8. Моделите на марката Inov-8 обикновено са по-тесни и по-подходящи за къси до средни разстояния. Въпреки това, този модел обещава комфорт благодарение на по-широката форма и светлоотразителната част (на пръстите) . Подметката ROCLITE с примес на графен, който подобрява функционалните свойства на руbber, предлага по-голяма гъвкавост, по-висока издръжливост и устойчивост на абразия.

Top4Running СЪВЕТ: Ако отивате на дълго бягане, не забравяйте да носите раница за бягане. Можете да поставите система за хидратиране, леки закуски и лични вещи.

Мъже Жени

Inov-8_Roclite

4) Craft OCR

Обувката е разработена за OCR - т.е. за състезания с препятствия, където има много кал. Не се нарича "кална ракета" за нищо. Основата на обувката е агресивна подметка, изработена от силно грайферна гума, която надеждно ви подкрепя в кален терен. Оптималното омекотяване се основава на по-нисък спад от 5 mm за максимална управляемост, прецизност и стабилност дори при високи скорости, тъй като Craft OCR е обувка, проектирана за максимална производителност. Конструкцията е направена от неабсорбиращ материал и се адаптира към формата на крака.

Мъже Жени

Craft_OCR

5) New Balance Hierro

Моделите от колекцията Hierro са упора за опитни спортисти, а също и любители на кален терен. Висококачествената Vibram® подметка осигурява отлично сцепление върху неасфалтирани и кални повърхности. В допълнение, тази универсална обувка за трейл с омекотяване FreshFoam ще ви осигури подходящ комфорт. Тази колекция предлага и обувки с Gore-Tex мембрана, която предпазва краката от вятър и вода, без да жертва дишането.

Мъже Жени

NewBalance_Hierro

Ако се интересувате от трейл, инвестирането в качествени обувки определено си заслужава - ще получите издръжлив, стабилен и надежден партньор, с който можете да преодолеете и най-мръсните километри!